FATE Space

Enda mer piratjakt

Den “rare, blå greia” inni steinen er noen cm stor og hopper avgårde. Nikolay hopper etter og prøver å fange den med en stor glasskolbe, som han dessverre greier å knuse slik at han kutter opp hendene sine. Alarmene går, og de andre pcene kommer stormende til, på andre siden av slusa inn til labben. Karen og Nawaz prøver å dirigere en stressa Nikolay til å få på seg drakt, bandasjere hender og så få ned pulsen, mens Claire sjekker logger og filmkamera. Arif begynner å forsegle containeren i lasterommet der resten av steinene ligger.

Etter mye om og men og en snatur på do i “toxic waste”-containeren for Nikolay, tar man sjansen på å få ham ut og bort på legestua. Scans viser at det ikke er noen blå greier inni ham, derimot noen små hull i en blodåre og i magesekken, noe som kanskje kan forklare doturen. Smurfebæsjen har rømt!

Claire scanner og scanner kortbølger og langbølger og fanger opp noe underlig kommunikasjon fra ei lastebøye til et lasteskip… der skipet plutselig bare bryter av normal kommunikasjon. Kan dette være et Spor? Hun fanger også opp en melding fra sjefen på romstasjonen til “forhåndsavtalt node 43” om at “guttungen er observert”. Hm.

Vi bestemmer oss for å prøve å intercepte lasteskipet og Nawaz er hard og brutal på gassen. Etter å ha snoket i lastebøyedata mener Claire at lastebøya er slått av manuelt. Dessuten dro lasteskipet i retning asteroidebeltet!

Vi følger etter skipet helt bort på en av asteroidene der det foregår gruvedrift, og lander stille og rolig “på baksiden”, mens lasteskipet losser. Snoking forteller oss at det er containere der fra de andre skipene som har blitt kapret. Ved en gruveinngang står det en vakt-bot fra Barysav… onkel Vincents mest lovpriste modell, faktisk.

Man er enige om at eksplosiver er bra, og Arif, Karen og Nikolay mekker i fellesskap en slags bazooka. Karen skyter som en gud, og sprenger fille-boten i fillebiter. Hah. Den var jo ikke farlig i det hele tatt! Så raser pcene videre inn, og finner etterhvert først to folk som blir skutt og så kommer det ti til som ufint nok rekker å skyte tilbake.

Det blir ymse nivå av kamp, Nikolay blir skutt i låret, men til slutt greier vi å få dasket samtlige. Ymse info tilsier at dette er rompiratfolkene vi har jaktet på, og vi tar med litt ymse data og padder som vi finner. Når vi durer ut igjen innser vi at lasteskipet er på vei til å stikke av.

Det blir en hektisk jakt, der Nawaz trøkker på gassen det han kan, men til slutt må vi innse at lasteskipet kommer seg unna. De sender oss en underlig melding om at “Frihetskjemperene vil vinne!” i det de drar.

Litt nedtur at vi ikke fanget dem, men vi har i det minste funnet de andre skipene og antagelig løst problemet med rompirater. For denne gang…

Comments

hegeoss

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.