FATE Space

Åsgård og en utrivelig tur i skogen

Nikolay angster om sin “dårlige” doktorgrad, og får hjelp av Claire til å “sånn passelig ikke sporbart” trekke den tilbake.

Da de kommer frem til Åsgard får Nawaz et brev, om filmkontrakten Arif skrev under på i hine hårde, og hvordan det ennå er uttak igjen på den kontoen… De andre finner begeistret frem filmer Arif har vært med i og lager filmkveld i kantina. Arif ikke fullt så begeistret, men hun stjerna han skal spille mot er jo veldig snasen da. Uansett et problem som ligger 6-12 måneder frem i tid.

Åsgard er kolonisert av en av de første menneskeekspedisjonene, så her snakker vi tøffinger på syre, der menn er menn og kvinner ikke er stort bedre. Vikinger, faktisk (nordisk koloni). Man har et svakt sentralstyre ingen bryr seg om, og lokale guvernører med mye makt. Problemet EMIS har satt oss på er at det kke komme noe saklig informasjon ut av systemet lengre. Bare bambus,. Vi suser inn til en hovedstad, finner et hotell og prøver å utforske litt. Det er veldig, veldig vanskelig å få tak i informasjon. Det lokale museumet har hatt et “uhell” der noen har sprengt samlingene i luften. Man har et underlig system med “røde” og “blå” fraksjoner, som vi etterhvert skjønner har noe med familien Olsen (norsk, rød) og Wallenberg (svensk, blå) å gjøre. De blå snakker helst ikke med de røde og omvendt. Noen veldig få er nøytrale…

Etter litt roting rundt, blant annet på et jakt- og villmarksmuseum (Nikolay til Karen: “hvorfor smiler du sånn rart?”) blir man innhanket av viseguvernøren som vet at vi er fra EMIS og som heldigvis er nøytral. Hun forteller om disse to familiene, og nevner at “feiden” eller hva det nå er startet med et felles gruveprosjekt uti gokk som strandet. Dvs, man greide å samarbeide til gruven var bygget, men nå sitter man der med hver sin del og anklager hverandre for sabotasje og det som verre er. Vi har ikke allverdens å gå på, men velger nå å dra ut for å undersøke, under dekke av at vi skal jakte snuglefugler, som det visstnok finnes i skogen rundt gruva.

Gruvelandsbyen består av ca 1000 mann totalt, 500 på hver side. Hovedgata er skillet mellom de røde og de blå, og leder opp til en stor “edderkoppstruktur” med bare fire bein, to på hver side. Kroppen til edderkoppen er en lukket boks, der det kommer transportbånd med malm ut til fire smeltehytter. Underlig nok produserer man veldig lite her. Man har store slagghauger, men finner veldig lite drivverdig… og begge sidene er overbeviste om at det er den andre siden som stjeler og ødelegger.

PCene må velge ei side og går etter et terningslag for “rødt” lag, dvs Olsen. En tur inn på en rød pub for å snakke om snuglefugler gir oss ingenting, så vi legger trøstig avgårde på skogstur for å visstnok jakte eller noe. Det blir en miserabel tur, for opptil flere. Nikolay viser seg å a) ikke være noe glad i turer utover den første timen, b) være verdens seneste turgårer og c) være i ganske laber fysisk form. Det krever endel fra Karen for å holde ham gående…

Etter en stund oppdager man at “en rød fyr” følger etter oss, og han tar etterhvert kontakt. Fyren har et mulig oppdrag til Nawaz og de som ser litt atletiske ut. En “rød” ingeniør er kidnappet og fraktet til en av de “blå” smeltefabrikkene. Nawaz er klar for alt.

Man kommer tilbake, altfor seint på kvelden (15 timer på en tur som burde ta 6-8 timer) , og Karen forsvinner inn i et teltene og erklærer at hun hater folk og verden. Vi andre drar for å redde ingeniøren. Claire finner et hull i gjerdet, og Arif lager fyrverkeri som avledningsmanøver. Vi trøkker oss inn i fabrikken og finner fire vakter med klubber og en herpa ingeniør. Etter en kjapp slåsskamp kommer vi oss unna og får levert ingeniøren til rett side.

Dagen etter snakker vi med sjefsingeniøren på rød side og verden blir bare rarere. Det kommer ikke noe drivverdig malm ut fra gruva. Men hey, de får lønn, så de holder nå på. Selve gruva er et lukket system med roboter og kjernekraft og greier, så den er ikke bygget for at noen skal ta seg inn akkurat. Vi klør oss i hodet og drar tilbake til hovedstaden, for å kanskje finne mer informasjon der.

Comments

AndersHkonGaut

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.